top of page
Ieškoti

Rotary e-Klubas „Laisvė“ lankėsi VšĮ EDUKACINIAI PROJEKTAI Vaikų dienos centre


Lapkričio 18-19 dienomis VšĮ „Edukaciniai projektai“ Vaikų dienos centrą aplankė ankstyvos šventės! Vaikų dienos centre ėmė sklandyti šventines nuotaikas kuriantis imbierinių sausainių kvapas. Sulaukėme svečių iš Rotary e-Klubo „Laisvė“ bei socialinio verslo atstovių iš „Sigato skonio akademijos“, kurios kartu su vaikais ruošėsi šventėms mokydamiesi puošti imbierinius sausainius edukacinėse – Kalėdinėse sausainių dekoravimo dirbtuvėse. Pajutę tvyrantį imbierinių sausainių kvapą ore, prie kūrybinių dirbtuvių prisijungė ir mūsų partnerių VšĮ „Žmogiškųjų išteklių stebėsenos ir plėtros biuro“ paslaugų gavėjai – negalią turintys asmenys, kurie taip pat dekoravo sausainius.

Rotary e-Klubo „Laisvė“ narė Neringa pasakojo, kad apsilankyti Vaikų dienos centre paskatino noras dalytis geromis emocijomis bei patirtimis su kitais, taip prisiliečiant prie jautrių visuomenės grupių ir skiriant joms dėmesį, kartu susėdant prie bendro stalo ir jaukiai dailinant skanėstus. Bendrystė ir atjauta kitam – tai didžiausia dovana kiekvienam žmogui. Tikimąsi, kad po šių dirbtuvių užsimezgusi Rotary e-Klubo „Laisvė“, VšĮ „Edukaciniai projektai“ bei VšĮ „Žmogiškųjų išteklių stebėsenos ir plėtros biuro“ draugystė padės visiems kartu siekti bendro tikslo – padėti vaikams ir asmenims su negalia pasijusti svarbiems ir reikalingiems.

Rotary e-Klubas „Laisvė“ – gyvuoja dar visai ne ilgai, šiuos narius subūrė visą pasaulį užklupusi pandemija. Plečiantis klubo narių gretoms iš įvairių miestų, siekiant išlaikyti ryšį ir produktyvumą tam buvo rengiami internetiniai susitikimai, pasitelkiant išmaniąsias technologijas leidžiančias be didelių sunkumų komunikuoti tarpusavyje. Klubo narius iš visos Lietuvos vienija bendras tikslas – padėt socialiai jautrioms visuomenėms grupėms. Klubo planuose daugybė kilnių tikslų, kuriuos tikimąsi įgyvendinti netolimoje ateityje.

„Sigato skonio akademijos“ įkūrėja Simona pasidalino patirtimi apie edukacinių-kūrybinių dirbtuvių naudą žmogui – „Šie užsiėmimai nėra tik sausainių dekoravimas. Tai poilsis bei meditacija asmens kūrybinio potencialo lavinimui.“ – sakė Simona.

Dvi dienas trukusiose šventinėse sausainių dekoravimo dirbtuvėse sausainius dekoravo dviejų įstaigų paslaugų gavėjai – suaugę neįgalūs asmenys bei vaikai. Užsiėmimą vedusi specialistė supažindino dalyvius su kokiomis priemonėmis bus dirbama, mokė piešti ant sausainių naudojant glajų, papasakojo apie šios konditerinės medžiagos subtilybes, taip pat sausainiai buvo barstomi konditeriniais pagardais, vėliau buvo dedami į karšto oro džiovyklę, kurioje buvo stingdinamas glajus. Kol sausainiai „šildėsi“, Simona papasakojo bei pademonstravo kaip galima dirbti su konditeriniu spausdintuvu. Kiekvienas dirbtuvių dalyvis turėjo galimybę išsirinkti ir pamatyti kaip ant šokolado plytelės atsiranda jų išsirinktas paveikslėlis.

Pasiteiravus dirbtuvių dalyvių apie įspūdžius, visi vieningai nutarė, kad šis užsiėmimas buvo įdomus ir norėtų ateityje dar kartą tokiame sudalyvauti. Dauguma jų net nemanė, kad sausainių dekoravimas gali būti tokia atpalaiduojanti, smagi bei išlaisvinanti kūrybiškumą veikla.

Įstaigos dėkoja Rotary e-Klubui „Laisvė“ ir „Sigato skonio akademijai“ už suorganizuotas šventines dirbtuves paslaugų gavėjams bei už užsimezgusią gražią draugystę.


Vaikų dienos centro veiklą finansuoja SADM ir Šiaulių miesto savivaldybė. #Siauliaisviecia



VšĮ „Edukaciniai projektai“ informacija

10 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page