top of page
Ieškoti

Baigiamoji konferencija "Pa-STEAM-ink savo mokyklą"

Kovo 31 d. VšĮ Edukaciniai projektai surengė baigiamąją konferenciją: „Pa-STEAM-ink savo mokyklą“, kurios metu pagrindinis dėmesys buvo skiriamas projekto „STEAMulate your school“ rezultatams – skaitmeninėms ateljė (užsiėmimams), internetinei mokymosi platformai ir mobiliajai programėlei – „MyUniverse“.


Konferenciją bačatos žingsneliu pradėjo vienas iš konferencijos svečių. Po jo sekė Šiaulių m. Tarybos nario Gedimino Beržinio žodis. Svečius pakeitė VšĮ Edukaciniai projektai direktorė Gintarė Černikienė pristatydama įrankių rinkinį mokytojams ir internetinę mokymosi svetainę.

Džiaugiamės, kad pranešėjų gretas papildė net šešios mokytojos, kurios noriai sutiko pasidalinti įspūdžiais išbandžius skaitmenines ateljė su vaikais. Irina Mickevič ir Eleonora Mialdun iš Vilniaus r. Kyviškių pagrindinės mokyklos negalėjo atvykti į konferenciją, todėl prisijungė nuotoliniu būdu. Jos pristatė pranešimą „STEAM veiklos, keičiančios tradicinį mokymo(si) būdą“ ir papasakojo, kaip kartu su mokiniais sekėsi tyrinėti mėnulį ir emocijas. Po jų sekė Evelinos Ražinskienės iš Šiaulių lopšelio – darželio „Bitė“ pranešimas „Pažintinių ir skaitmeninių kompetencijų ugdymas pasitelkiant Erasmus+ projekto „STEAMulate your school“ veiklas“. Ji taip pat su vaikais tyrinėjo emocijas ir gilinosi į paukščių pasaulį.

Snieguolė Vitkevičienė iš Mažeikių Kalnėnų progimnazijos kalbėjo apie snaiges ir emocijas ir pristatė pranešimą „Emocijų pliūpsnis kuriant paslaptingą snaigių pasaulį“. Diana Kontrimienė ir Aurelija Dirginčienė iš Šiaulių „Juventos“ progimnazijos pristatė pranešimą „Kai „veža“ veiklos“ ir papasakojo, kaip sekėsi karpyti snaiges ir išsiaiškinti mėnulio paslaptis.

Išklausę originalių ir naudingų patirčių, perėjome prie pranešimo „Būdų, dirbti su įvairiomis temomis su vaikais, įvairovė – projekto DIGIPRO patirtis“, kurį pristatė Simona Litvinienė ir Vaida Kaupaitytė. Dalyviai turėjo galimybę išbandyti programėlę „Stop motion“. Tai paprastas įrankis, kurį pasitelkus galima kūrybiškai ir inovatyviai sukurti trumpus vaizdo įrašus įvairiomis temomis. Pavyzdį galite rasti: https://www.youtube.com/watch?v=ZC86ArEMtDo


Pranešimų sesiją vainikavo projekto partnerė iš Italijos Alessandra Falconi. Ji pristatė programėlę “My Universe”. Tai puikus įrankis, su kuriuo galite tyrinėti mėnulį bei kurti žvaigždes ir žvaigždynus. Programėlę galite rasti: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.CentroZaffiria.myUniverse&hl=en_US&gl=US.

Išklausę pranešimų ir pasisėmę naujų idėjų, dalyviai turėjo galimybę sudalyvauti dviejuose iš keturių užsiėmimų. Bene daugiausiai dėmesio susilaukė užsiėmimas „Nepaprastos paukščių kelionės“, kurį vedė Agnė Raubaitė. Ji pasidalino įrankiais bei veiklomis, kurios sudomintų mokinius kalbėti apie paukščius. Ne ką mažiau dėmesio susilaukė užsiėmimas „Skaitmeninės istorijos“, kurį vedė projekto partneris iš Prancūzijos. Jo metu dalyviai sužinojo, kaip galima kurti įvairias istorijas pasitelkus tokias programėles, kaip „Instagram“, „WhatsApp“ ir „Twitter“.

Trečiasis užsiėmimas, kurį dalyviai galėjo išbandyti, buvo „Žvaigždės ir žvaigždynai“. Jį vedė projekto partnerė iš Italijos. Užsiėmimo metu dalyviai pasidalinę į grupeles piešė žvaigždynus ir surengė jų parodą. Turbūt vieną įdomiausių užsiėmimų pavadinimu „Povaizdis“ vedė partnerės iš Graikijos. Jo metu dalyviai kūrė fantaskopą, paprasčiau tariant, judančią animaciją.


Dar kartą tariame AČIŪ visiems dalyviams, kurie atvyko net iš Vilniaus, Jurbarko, Kauno, Radviliškio, Naujosios Akmenės, Kelmės, Mažeikių ir, žinoma, Šiaulių. Tikimės, kad naujai užmegzti ryšiai tęsis ir ateityje ir susitiksime kitose, mūsų organizuojamose, konferencijose.


Na ir pabaigai, norime pasidalinti dalyvių mintimis apie konferenciją:

„Konferencija buvo informatyvi, įdomi. Labai patiko praktinės dalys. Laikas prabėgo greitai. Grįžusi po konferencijos jau išbandžiau su savo mokiniais vieną veiklą su emocijomis. Tikiuosi daugiau tokių konferencijų.“ – mokytoja Raimonda Vaitiekūnaitė iš Šiaulių „Ringuvos“ mokyklos.
„Viskas labai informatyvu, sustyguota, įdomu, subalansuota mokytojui....Tik labai gaila, kad negalėjau sudalyvauti dar dviejuose praktiniuose užsiėmimuose, tiesiog, girdėjau puikius atsiliepimus. Ačiū, už dalijimąsi sėkmėmis.“ – mokytoja Eglė Juškaitienė iš Jurbarko Naujamiesčio progimnazijos.
„Ypatingai patikęs konferencijos momentas - praktinės veiklos. Jas visas galėsiu pritaikyti ugdomojoje veikloje. Pažintys su kolegomis, malonus bendravimas ir bendradarbiavimas su konferencijos šeimininkais tikrai nuteikė šventiškai. Sėkmės jūsų darbuose!“ – mokytoja Dalia Liutkienė iš Kužių mokyklos.
„Konferencija patiko. Pirmiausia: pagaliau gyvas, o ne zoom'inis bendravimas su žmonėmis. Smagu buvo bendrauti ne tik su kolegomis lietuviais, bet ir svečiais iš kitų šalių. Ypač gerą įspūdį paliko italė Alessandra. Toks šiltas, nuoširdus žmogus. Grįžau „pasikrovusi“ daug minčių ir idėjų tolimesnei veiklai su savo mokinukais. Nuoširdus ačiū už renginį ir už užfiksuotas foto akimirkas. Tokiu būdu galėjau susipažinti su kitomis dviem veiklomis darbo grupėse :) Sėkmės visai JŪSŲ šauniai komandai.“ – mokytoja Snieguolė Vitkevičienė iš Mažeikių Kalnėnų progimnazijos.
„Wow... Tikrai labai džiaugiuosi turėjusi galimybę dalyvauti tokioje nuostabioje konferencijoje, kuri įkvėpė mane ateities darbams! Puikiai organizuotos praktinės veiklos, nuostabūs pranešimai. Nuoširdūs ir entuziastingi mokymų vedėjai ir svečiai... Įdomu buvo stebėti ne tik Lietuvos mokytojų dalijimąsi gerąją patirtimi, bet ir kaip vyksta STEAM užsiėmimai kitose šalyse, kuriuos gyvai perteikė mokymų vedėjai iš Italijos, Graikijos, Prancūzijos... Įgytą patirtį pritaikysiu dirbant su vaikais ir pasidalinsiu savo mokyklų bendruomenėse. Ačiū organizatoriams ir tariu iki pasimatymo! Su gražiausiais linkėjimais...“ - mokytoja Silva Morkūnienė iš Radviliškio r. Pociūnėlių pagrindinės mokyklos.



90 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page